Financial lease

Wat is Financial lease?

Wil je graag een auto bezitten? Dan is deze vorm van leasing misschien wat voor jou. Bij financial lease koop je een auto op afbetaling. Je kunt het vergelijken met een hypotheek, waarbij de auto in dit geval het onderpand is van de financiering. De bank financiert de auto en jij wordt direct economisch eigenaar van de auto. Zowel de auto als de financiering komen op jouw balans te staan. Je betaalt de auto dus niet in één keer, maar in maandelijkse termijnen. Zo houd je geld beschikbaar voor de bedrijfsvoering van jouw onderneming.

De maandelijkse termijn is altijd gelijk en bestaat uit rente en aflossing. Het bedrag is afhankelijk van het type auto, de looptijd en een eventuele slottermijn die je met de bank of leasemaatschappij afspreekt. Nadat je de laatste termijn en de eventuele afgesproken slottermijn betaald hebt, word je naast economisch ook juridisch eigenaar van de auto.

Financial lease kent een aantal fiscale voordelen. In veel gevallen kun je de BTW van de auto terugvorderen en de auto fiscaal afschrijven. Daarnaast kun je recht hebben op investeringsaftrek. De BTW dient vaak bij aflevering van de auto voldaan te worden en kan niet meegefinancierd worden.

Waar je bij financial lease op moet letten is dat je naast de aflossing nog andere kosten krijgt. Hierbij moet je denken aan motorrijtuigenbelasting, verzekering en reparatie en onderhoud. Met name reparatie en onderhoud zijn kosten die lastig te budgetteren zijn.

has been added to the cart. View Cart