Zakelijk leasen

Zakelijk leasen

Maandelijks een vast bedrag betalen aan de leasemaatschappij voor een nieuwe of gebruikte auto voor jou en/of jouw personeel, waarbij jij nauwelijks risico loopt. Dat is zakelijk leasen. Afhankelijk van welke leasevorm het beste bij jouw wensen aansluit krijg je het recht om de auto te gebruiken of word je eigenaar van de auto. Je spreekt van te voren met de leasemaatschappij af hoe lang je de auto wenst te gebruiken of in hoeveel termijnen je de auto wilt afbetalen. Met zakelijk leasen hoef je niet in één keer veel geld uit te geven waardoor je jouw kapitaal kunt investeren in de onderneming.

Wat je betaalt is afhankelijk van het type auto, het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt en de looptijd van het contract.

Ontdek de voordelen van zakelijk leasen:

  • Je kunt altijd gebruik maken van een representatieve auto die is voorzien van moderne veiligheidstechnieken.
  • Kapitaal blijft beschikbaar voor jouw bedrijfsvoering
  • Voorspelbare autokosten
  • Gemak

Bijtelling

Bijtelling is een fiscale regeling voor zakelijke rijders die geldt wanneer je jouw zakelijke auto ook privé wil gebruiken. Rijd je op jaarbasis meer dan 500 privé-kilometers dan moet je aan de Belastingdienst bijtelling betalen. Voor de fiscus is het privé gebruik van een zakelijke auto namelijk een vorm van inkomen. En over inkomen moet je belasting betalen.

Hoe wordt de fiscale bijtelling berekend?

De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een bepaald percentage* van de fiscale waarde van jouw auto. De uitkomst hiervan moet je bij jouw belastbaar inkomen optellen waarover je inkomstenbelasting betaalt.

Rekenvoorbeeld:

Je rijdt een leaseauto met een fiscale waarde van € 40.000,-. Het bijtellingspercentage voor deze auto is 22%. Het bedrag dat je voor deze auto bij jouw inkomen moet optellen

is € 40.000,- x 22% = € 8.800,- per jaar. Over dit bedrag betaal je inkomstenbelasting.

Hoe hoog de fiscale bijtelling is hangt dus af van het soort auto dat je rijdt. Hoeveel CO2 de auto uitstoot. Een volledig elektrische auto stoot minder CO2 uit dan een auto met een benzinemotor. Hierdoor betaal je voor een volledig elektrische auto een lager percentage. Daarnaast speelt de fiscale waarde van de auto een belangrijke rol bij de hoogte van de fiscale bijtelling.

*het percentage wordt door de wetgever bepaald en kan per jaar verschillen. Het percentage dat geldt op het moment dat je jouw leaseauto in ontvangst neemt geldt voor de gehele looptijd en kan niet tussentijds naar boven- of beneden worden aangepast.

has been added to the cart. View Cart